Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Calligraphactory.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

S spletno trgovino upravlja podjetje CALLIGRAPHACTORY, Sara Šobernik s.p., Pernica 39, 2229 Malečnik, matična številka: 8458928000, davčna številka: 34324178, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti kupca in spletne trgovine ter poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Kupec je pred oddajo naročila seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in varstvom osebnih podatkov, z oddajo naročila pa kupec potrdi svojo seznanjenost in strinjanje z njimi.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka),
– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
– pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
– način plačila in dostave,
– pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Uporabniki

Nakup v spletni trgovini je mogoče opraviti brez registracije in vpisa v spletno trgovino na https://calligraphactory.si.

Oddaja naročila

Naročilo je možno oddati preko spletne trgovine na spletni strani https://calligraphactory.si, preko elektronske pošte na hello@calligraphactory.si ali preko Instagram strani @calligraphactory. 

Pri oddaji naročila nam v primeru personalizacije v opombi oziroma v posebnem polju napišite željo glede napisa.

Postopek naročila v spletni trgovini 

Naročilo se prične tako, da želen izdelek dodate v košarico s klikom na gumb “Dodaj v košarico”. Odpre se vam odpre stran z nakupovalno košarica, kjer se nahaja izbrani izdelek. Nakupovanje lahko nadaljujete, izbrani izdelek pa bo medtem ostal v košarici. V zgornjem desnem kotu (“Košarica”) lahko med nakupovanjem spremljate količino izdelkov v košarici in trenutni skupni znesek nakupa. Ko želite zaključiti nakup, kliknete na gumb “Na blagajno”. Sledi postopek vnosa potrebnih podatkov o plačniku in dostavi, ki ga zaključite s klikom na gumb “Oddaj naročilo”. Po oddaji naročila boste preusmerjeni na stran s povzetkom naročila in navodili ter podatki za izvedbo plačila. Istočasno prejmete obvestilo o sprejetu naročila po elektronski pošti (preverite tudi vsiljeno pošto), ki prav tako vsebuje povzetek naročila in navodila ter podatke za izvedbo plačila po ponudbi oziroma predračunu.

Postopek naročanja lahko prekinete v vsakem trenutku tako, da zaprete okno brskalnika, v kolikor ste naročilo s klikom na gumb “Oddaj naročilo”  že oddali in ga želite spremeniti, se obrnite na e-poštni naslov hello@calligraphactory.si.

Obveščanje o nakupu

Po izvedbi plačila boste prejeli novo obvestilo po elektronski pošti, kjer vas bomo obvestili o prejetju plačila in začetku obdelave naročila. Ko bo naročilo obdelano in odposlano boste po elektronski pošti prejeli obvestilo s potrdilom o zaključku obdelave naročila in oddaje pošiljke.

V primeru naročila določenih (navedeno pri opisu izdelka) personaliziranih izdelkov (blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam), boste med drugim in tretjim obvestilom o nakupu, po elektronski pošti v potrditev prejeli še predlog personaliziranega napisa. Izdelek bo izdelan po potrditvi kupca. V kolikor se ponudnik in kupec dogovorita za izdelek, ki je popolnoma prilagojen željem stranke, se po dogovoru lahko prilagodi tudi cena posameznega izdelka oziroma storitve.

Način plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:
– nakazilo na transakcijski račun podjetja CALLIGRAPHACTORY, Sara Šobernik s.p. po ponudbi oziroma predračunu.

Izdaja računa

CALLIGRAPHACTORY, Sara Šobernik s.p. kupcu ob zaključku naročila izda račun, ki ga priloži ob dostavi naročenih izdelkov. Na računu sta račlenjena cena in vsi stroški povezani z nakupom. Kupec je račun dolžan preveriti. O morebitnih napakah na računu je potrebno obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Cene

Vse cene so navedene v EUR (eurih) in so predstavljene kot spletne cene (spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru takojšnjega 100% plačila z nakazilom na transakcijski račun). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Cene ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), ki ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

Odprema blaga in dostava

Ponudnik v roku 5 – 10 delovnih dni od prejema plačila blago pripravi in pošlje kupcu. V primeru naročila personaliziranih napisov po izbiri, ponudnik v roku 2 – 4 delovnih dni od prejema plačila napis oblikuje in ga po elektronski pošti kupcu pošlje v potrditev.

Za dostavo izdelkov skrbi podjetje Pošta Slovenije, zato za način dostave veljajo splošni pogoji Pošte Slovenije d.o.o.

Stroški dostave znašajo 3,90 EUR. Pri naročilu nad 70 EUR je dostava brezplačna. V ceno dostave je všteta priporočena poštnina preko dostavne službe, pakiranje in embalaža. V primeru, da naročnik prejme fizično poškodovan ali odprt paket, mora o tem takoj obvestiti ponudnika na elektronsko pošto hello@calligraphactory.si in se v primeru poškodovanja izdelkov dogovoriti za reklamacijo. Škodo za poškodovane pošiljke krijemo v primeru, če je bila pošiljka poslana s priporočeno pošto. Škoda se dokazuje s slikami poškodovane pošiljke, ki jih pošljete na naš elektronski naslov.

Za zamude dobav zaradi ne-ažurnosti dostavljalcev ne odgovarjamo. V primeru neuspele dostave je paket na voljo za prevzem v lokalni poslovalnici Pošte Slovenije.

Pravica do odstopa od nakupa

Kupec oziroma potrošnik ima v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Kupec nima pravice do odstopa od nakupa za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam oziroma je personalizirano (personalizirani napisi).

Barva izdelka, ki ga vidite na svojem ekranu, lahko odstopa od dejanske barve natiskanega izdelka, zaradi odstopanj prikaza barv na posameznem (kupčevem) zaslonu. Uveljavljanje garancij zaradi odstopanja barv ni možno.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: hello@calligraphactory.si

V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeto blago vrne po pošti na naslov: CALLIGRAPHACTORY, Sara Šobernik s.p., Pernica 39, 2229 Malečnik.

Kupec zraven priloži račun. Prejeto blago mora kupec vrniti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjenem stanju in v originalni embalaži v roku 14 dni od obvestila o vračilu blaga.

V kolikor so ti pogoji izpolnjeni ponudnik vrne kupcu kupnino brez poštnine najkasneje v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Kupnina se nakaže na transakcijski račun kupca, ki ga ta sporoči v obvestilu o vračilu blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga. Ponudnik krije stroške pošiljanja reklamiranega blaga le v primeru vračila zaradi dostave napačnega blaga.

Pravico do vračila kupnine v primeru stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Reklamacije in vračilo ali zamenjava izdelkov

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. 

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. Kasnejših reklamacij ne sprejemam.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti.

Reklamacije sprejemam na: hello@calligraphactory.si

Promocijski kuponi

Ponudnik občasno kupcem omogoči uporabo promocijskega kupona. Promocijski kupon prinaša različne ugodnosti, kot so popusti ali darila. Promocijski kupon je časovno omejen, izkoristiti pa ga je potrebno v omejenem roku, sicer je neveljaven. Izkoristi se ga z vnosom pri zaključku naročila. Promocijski kuponi med seboj niso združljivi. Kupec lahko ob vsakem nakupu izkoristi  samo en promocijski kupon.

Varnost

Calligraphactory.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter naročil.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Več o varovanju osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Omejitev odgovoronosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla. 

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne slikovne prikaze prodajnih izdelkov, je potrebno vse slikovne prikaze jemati kot simbolične in tako ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Ponudnik ne jamči za pravilnost in točnost podatkov na spletnih straneh.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadar koli in na kakršen koli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Spremembe o pogojih poslovanja bodo v vsakem trenutku dostopne na naši spletni strani, naročnikov ne bomo o tem posebej obveščali. Naročnike bomo o vseh spremembah splošnih pogojev obveščali samo preko naše spletne strani https://calligraphactory.si. 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Calligraphactory.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Ponudnik ne more zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in čim hitreje popravili objavljene informacije.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte hello@calligraphactory.si ali na poštni naslov CALLIGRAPHACTORY, Sara Šobernik s.p., Pernica 39, 2220 Malečnik. Kontakna oseba je Sara Šobernik.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletne trgovine sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Osebna izkaznica

Naziv: CALLIGRAPHACTORY, Sara Šobernik s.p., izdelava in prodaja izdelkov
Naslov: Pernica 39, 2229 Malečnik
Davčna številka: 34324178
Matična številka: 8458928000
Davčni zavezanec: NE
Elektronska pošta: hello@calligraphactory.si
Telefon: 040246388 (delovni dnevi med 16.00 in 20.00)
Kontaktna oseba: Sara Šobernik

 

Pernica, 28. 11. 2020