Pravilnik o zasebnosti

Ponudnik spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje k varovanju vaših osebnih podatkov. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. 

Upravljalec osebnih podatkov je podjetje CALLIGRAPHACTORY, Sara Šobernik s.p., Pernica 39, 2229 Malečnik.

Ponudnik bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Za zaščito vaših osebnih podatkov ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva. Spletna stran je dostopna preko HTTPS varnega protokola, ki zagotavlja šifrirano povezavo in izmenjavo podatkov.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino tega pravilnika o zasebnosti.

Zbiranje osebnih podatkov

Spletno trgovino Calligraphactory.si lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Vaše osebne podatke podjetje CALLIGRAPHACTORY, Sara Šobernik s.p. zbira le ob izpolnjevanju obrazca v procesu nakupa (Blagajna), kjer za potrebe izvedbe naročila zbira naslednje uporabnikove podatke:

– ime in priimek,
– naslov in kraj bivanja,
– naslov za dostavo (če se razlikuje od primarnega naslova),
– državo prebivališča,
– naslov elektronske pošte in
– kontaktno telefonsko številko (opcijsko),
– IP naslov, s katerega uporabnik dostopa do spletne trgovine.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Za točnost podatkov, ki jih vnese uporanik, ne odgovarjamo. 

Ponudnik navedene osebne podatke uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila (priprava povzetka naročila, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom v zvezi z izpolnitvijo naročila. 

Obdelava na podlagi pogodbe

Z uporabo spletne strani je uporabnik seznanjen, da lahko ponudnik njegove osebne podatke zaupa tudi drugim pogodbenim obdelovalcem, ki lahko podatke obdelujejo izključno v imenu ponudnika ter v mejah ponudnikovega pooblastila. Ponudnik sodeluje z naslednjimi pogodbenimi obdelovalci:

  • Ponudnik računovodskega programa.

Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite. Več o uporabi piškotkov si lahko preberete na strani Politika piškotkov.

Statistična obdelava podatkov

Ponudnik uporablja storitev za spletno analitiko Google Analytics, ki služi analizi obnašanja obiskovalcev spletne strani in ponudniku omogoča merjenje poslovne učinkovitosti spletne strani.

Google Analytics uporablja tako imenovane piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo.

Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih spletne strani za upravljavce spletne strani in za opravljanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletne strani in uporabo interneta. Po potrebi bo družba Google tovrstne informacije posredovala tretjim osebam, in sicer v zakonsko predpisanem obsegu, oziroma, če tretje osebe tovrstne podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google ne bo v nobenem primeru združevala vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika ali spremenite nastavitev uporabe piškotkov. Vendar v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da družba Google obdeluje o vas zbrane podatke na način, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.

Hramba osebnih podatkov

Osebni podatki uporabnika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen za katerega so bili pridobljeni oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično – tehnične postopke in ukrepe.

Pravice posameznika

Uporabnik ima pravico, da dano soglasje kadarkoli prekliče, pravico pa ima tudi zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov. To stori na način, da me o tem obvesti preko eletronske pošte hello@calligraphactory.si ali pisno po pošti na naslov CALLIGRAPHACTORY, Sara Šobernik s.p., Pernica 39, 2229 Malečnik. Na navedeni naslov lahko uporabnik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

 

Pernica, 5. 9. 2019